Θεσσαλονίκη - 2310266480 | [email protected]

Σπουδάζετε την πράξη!

Ξενοδοχειακά & Τουριστικά Επαγγέλματα | F&B Executive – Στέλεχος Επισιτισμού

ΠΕΡIΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ENOTHTA I

  • Εστιατορική Τέχνη
  1. Οργάνωση Εστιατορίου
  2. Το Προσωπικό του Εστιατορίου
  3. Mise en place
  4. Τεχνική Σερβιρίσματος
  5. Υποδοχή πελατών – Λήψη παραγγελίας
  6. Τεχνικές Πωλήσεων στο εστιατόριο
  7. Μέθοδοι εξόφλησης λογαριασμού
  8. Συντονισμός και απόδοση εργασιών

ENOTHTA IΙ

  • Οινολογία
  1. Οι κυριότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης
  2. Τεχνικές μεταφοράς, παρουσίασης και σερβιρίσματος του κρασιού
  3. Οργανοληπτικός έλεγχος – γευσιγνωσία
  4. Αρμονία κρασιού – εδέσματος

ENOTHTA IΙI

  • Bar
  1. Οργάνωση και λειτουργία του bar
  2. Η προσωπικότητα του barman
  3. Mise en Place
  4. Εξοπλισμός
  5. Αλκοολούχα ποτά – συνταγές βασικών ποτών και cocktails
  6. Μη αλκοολούχα ποτά
  7. Τεχνικές πωλήσεων
  8. Συνεργασία με άλλα τμήματα

ENOTHTA IV

  • Ποιοτική εξυπηρέτηση – Διαχείριση παραπόνων

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ / ΣΚΟΠΟΣ

Το συγκεκριμένο τμήμα στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών για εκπαίδευση και κατάρτιση εξειδικευμένου προσωπικού που αφορά στις τουριστικές επιχειρήσεις, και πιο συγκεκριμένα στον τομέα του Επισιτισμού (Food and Beverage) των Τουριστικών Επιχειρήσεων. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να εργαστούν στον συγκεκριμένο τομέα καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο (π.χ. ελεύθερο επαγγελματία – ιδιοκτήτη τουριστικής μονάδας, υπάλληλο τουριστικής επιχείρησης κ.α.) που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του σχετικά με την αποτελεσματική Λειτουργία του Επισιτιστικού τμήματος.

Οι σπουδαστές διδάσκονται όλες τις απαραίτητες έννοιες που σχετίζονται με τα διάφορα πόστα ενός ξενοδοχειακού εστιατορίου και/ή μπαρ, ενώ δίνεται έμφαση στην πρακτική κατάρτιση, που αφορά στην εξυπηρέτηση πελατών. Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι η άρτια εκπαίδευση ολοκληρωμένων στελεχών, ικανών να διαχειριστούν στην πράξη το εκάστοτε πελατολόγιο και να αναλάβουν θέσεις του επισιτιστικού κλάδου.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να εργαστούν σε μπαρ ή/και εστιατόρια ξενοδοχειακών μονάδων ή άλλων τουριστικών καταλυμάτων ως στελέχη εξυπηρέτησης πελατών ή και ως υπεύθυνοι στο τμήμα του Επισιτισμού των Τουριστικών Επιχειρήσεων.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει πιστοποιηθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού - ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας και είναι εναρμονισμένο με Διεθνή Επαγγελματικά Περιγράμματα κατά ISCO 88.

• Οι εκπαιδευτές επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα και προκαθορισμένα κριτήρια του ΕΟΠΠΕΠ, τα οποία αφορούν στους τίτλους σπουδών, αλλά και την επαγγελματική και εκπαιδευτική προϋπηρεσία.

• Στο πρόγραμμα μπορούν να φοιτήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, ιδιότητας και επιπέδου σπουδών:
1. Απόφοιτοι Λυκείου, φοιτητές, πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ & ΙΕΚ.
2. Εργαζόμενοι ή επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν επιπλέον κατάρτιση.
3. Άνεργοι που αναζητούν απασχόληση και επιθυμούν να προετοιμαστούν για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

• Τα τμήματα είναι ολιγομελή, έως 10 ατόμων, και σε κάθε θέση εργασίας αντιστοιχεί ένας Η/Υ.

• Μετά την αποφοίτηση, παρέχεται στήριξη των σπουδαστών όσον αφορά θέματα συμβουλευτικής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
Διάρκεια: 35 ώρες
Ωράρια:
Πρωινά - Απογευματινά - Βραδινά
Κόστος Προγράμματος: Ενδεικτικό Κόστος Συμμετοχής : 360€- Το ποσό καταβάλλεται σε δόσεις. 1η Δόση καταβάλλεται με την εγγραφή.
Έκπτωση: 10% σε φοιτητές & ανέργους

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών, η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ).

Δηλώστε συμμετοχή

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Τηλέφωνο

Σχόλια