ΠΕΡIΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
- ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ Η/Υ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ PROTEL
-
- Εισαγωγή στο Τουριστικό Προϊόν /Πακέτο /Φιλοξενία
- Οργανόγραμμα & Προσωπικό Υποδοχής (Αρμοδιότητες)
- Front Office | Βασικές Λειτουργίες
- Διαθεσιμότητα Room Plan Stop Sales Room Status
- Πελάτης Κατηγορίες & Ιδιότητες-Προφίλ Πελάτη
- Private Walk in Day Use Κρατήσεις
- Εταιρική Κράτηση
- Πρακτορειακή Κράτηση Συμβόλαια-Πακέτα
- Check in/ Registration
- Τύποι και Επιβεβαίωση Κρατήσεων
- Διαχείριση Χρεώσεων Δωματίων
- Proforma Invoices
- Κλείσιμο Ημέρας
- Έκδοση Reports| Πρόβλεψη Κίνησης
- Συνάλλαγμα | Wake up calls
- Κρατήσεις Group
- Καρτέλα Χρεώστη-Υπόλοιπα Χρεωστών
- ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
-
- Παρουσίαση ειδικών μορφών τουρισμού
- Πολιτιστικός Τουρισμός & Ανάλυση περιπτώσεων
- Γαστρονομικός Τουρισμός
- Luxury Tourism
- Οινοτουρισμός
- Οικοτουρισμός
- Παρουσίαση νομοσχεδίου θεματικού τουρισμού
- Dark Tourism
- Αγροτουρισμός
- ΕΝΟΤΗΤΑ ΙV: HOTEL DIGITAL MARKETING
-
ΚΕΦΑΛΑΙΟ I
Traveler’s online journey
- Μελέτη ζήτησης
- Εποχικότητα και συμπεριφορά πελατών
- Το προφίλ του σύγχρονου καταναλωτή – ταξιδιώτη
- Συνεισφορά των καναλιών διαφήμισης στην τελική κράτηση
- Καθορισμός budget και μίγματος digital marketing
- Χρήση εργαλείων που βοηθούν στην μελέτη της ζήτησης(εύρεση χωρών, εποχικότητα, δημογραφικά, social trends, συμπεριφορά καταναλωτών)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ IΙ
Websites for Hotels
- Βασικές αρχές σχεδιασμού website ειδικά για ξενοδοχεία
- Καθορισμός διαδρομής επισκέπτη
- Δημιουργία εύστοχου περιεχομένου στο website ενός Ξενοδοχείου
- Βέλτιστες πρακτικές και παραδείγματα επιτυχίας
- Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης
- Βελτιστοποίηση σελίδων με Α/Β tests
- Στρατηγικές απόκτησης απευθείας κρατήσεων
- Σε ποια websites αξίζει να έχουμε παρουσία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ IΙI
Προώθηση ξενοδοχείου στα διάφορα στάδια της διαδρομής του πελάτη
- Marketing μέσω Μηχανών Αναζήτησης ( SEM & SEO)
- Διαφημίσεις Adwords (Search, Display, Remarketing, Youtube, δυναμικές διαφημίσεις)
- Pay per click advertising
- Διαφημίσεις σε Social Media με Νέα Εργαλεία (Διαφήμιση, σελίδα στο facebook)
- Διαφήμιση Προβολής στο Διαδίκτυο (Display Banners))
- Content marketing (στρατηγικές, παραδείγματα)
- Διαχείριση Περιεχομένου σε Social Media (παραδείγματα)
- Affiliate Marketing
- Δημιουργία Ταξιδιωτικού Ιστολογίου ( Blog)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV
Email marketing/ Mobile marketing
- Email marketing
- Βασικές έννοιες και ορολογίες
- Σημαντικά χαρακτηριστικά
- Πότε είναι η καλύτερη ώρα και ημέρα για αποστολή
- Προδιαγραφές διαχείρισης προσωπικών δεδομένων GDPR
- Δημιουργία λίστας πελατών με απλές τεχνικές
- Επικοινωνία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την διαμονή
- Εφαρμογές και επικοινωνία κατά τη διάρκεια της διαμονής
- Παρουσίαση και χρήση των Mailchimp & Moosend
- Μεγιστοποίηση πωλήσεων παροχών ξενοδοχείου
- Mobile Marketing / Ταξιδιωτικές Εφαρμογές
ΚΕΦΑΛΑΙΟ V
Web analytics
- Μελέτη στατιστικών και βασικές αναφορές
- Καθορισμός στόχων ειδικά για ξενοδοχεία
- Στατιστικά eCommerce και μελέτη στατιστικών ηλεκτρονικού εμπορίου του website (Google Analytics)
- Μελέτη και καθορισμός ROI
ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI
Χρήσιμα εργαλεία
- Διαχείριση κριτικών και παρακίνηση πελατών
- Booking engines για απευθείας κρατήσεις – Ηλεκτρονικά Συστήματα Κρατήσεων
- Google my Business, booking.com, Tripadvisor
- Προσθήκη Ξενοδοχείου σε Booking Engines
- Διαχείριση πελατών και πωλήσεων με CRM
- Εφαρμογές και ερωτηματολόγια
- Παρουσίαση Βασικών Ξενοδοχειακών Προγραμμάτων
- ΕΝΟΤΗΤΑ V: ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ /HOUSEKEEPING DEPARTMENT
-
- Κτιριακές εγκαταστάσεις-Αρχιτεκτονική δομή και λειτουργικότητα
- Λινοθήκη-Τρόπος λειτουργίας-χαρακτηριστικά λινών
- Πλυντήρια
- Δωμάτια-Βοηθητικοί χώροι
- Προσωπικό ορόφων- Προσόντα-Υπευθυνότητες-Συνεργασία με άλλα Τμήματα
- Καθαριότητα Τουριστικών Μονάδων
- Καθαριότητα και Οικολογία-Πράσινα Ξενοδοχεία
- ΕΝΟΤΗΤΑ VI: FOOD & BEVERAGE (F&B) DEPARTMENT
-
- Ιεραρχία Προσωπικού – Καθήκοντα & Σχέσεις με πελάτες
- Πρωινό και Βραδινό Set up
- Κανόνες Υγιεινής
- Τρόποι Κράτησης
- Συνεργασία με Προμηθευτές
- Πρόγραμμα Προσωπικού & αδειών
- Βιογραφικό και Συνέντευξη – Επιλογή Προσωπικού
- Οργάνωση Εστιατορίου
- Διαχείριση Παραπόνων
- Πώς συνδέεται το F&B με τα υπόλοιπα τμήματα του Ξενοδοχείου
- Οινολογία και Γευστική δοκιμή – Γνωριμία με τον καφέ
- Δημιουργία menu & winelist
- Άνοιγμα κρασιού – Τρόποι σερβιρίσματος –Παρουσίαση κρασιού
- Συνδυασμός Κρασιού με φαγητό
- Κοστολόγηση – Έλεγχος αποθήκης
- ΕΝΟΤΗΤΑ VII: COST CONTROL
-
- online εφαρμογή κοστολόγησης συνταγών
- ΕΝΟΤΗΤΑ VIII: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ
-
- Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος με τη χρήση EUROPASS
- Σύνταξη συνοδευτικής επιστολής
- Συστατική επιστολή και η σημασία της
- Προετοιμασία για τη συνέντευξη
- Σύνηθες ερωτήσεις συνεντεύξεων
- Ερωτήσεις παγίδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης
- Παρουσίαση βιογραφικού
- Διορθώσεις και παρατηρήσεις
- Εξωτερική επαγγελματική εμφάνιση
- Η Γλώσσα του σώματος
Ενότητα | Διδακτικές ώρες | |
1η ενότητα | ΘΕΩΡΙΑ | 3 |
2η ενότητα | ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ Η/Υ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ PROTEL | 42 |
3η ενότητα | ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ | 6 |
4η ενότητα | HOTEL DIGITAL MARKETING | ERMIS | 31 |
5η ενότητα | ΗOUSEKEEPING (H/K) | 3 |
6η ενότητα | F&B | 35 |
7η ενότητα | COST CONTROL | 24 |
8η ενότητα | ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | 3 |
9η ενότητα | ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ | 3 |
Σύνολο | 150 |