Θεσσαλονίκη - 2310266480 | [email protected]

Εξειδίκευση στα πιο
Περιζήτητα Επαγγέλματα!

Στέλεχος Τουριστικών & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων / 6 Μήνες

0
ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: ΘΕΩΡΙΑ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
  • Εισαγωγή στον τουρισμό
  • Αρχές Διοίκησης Τουριστικών Μονάδων
  • Ξενοδοχειακό Προϊόν
  • Διακρίσεις Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
  • Τμήμα Πωλήσεων
  • Εξυπηρέτηση Πελατών
  • Τουριστική Ψυχολογία
  • Ξενοδοχειακό Marketing
ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ: RECEPTION | ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ PROTEL
  • Εισαγωγή στο Τουριστικό Προϊόν /Πακέτο /Φιλοξενία
  • Οργανόγραμμα & Προσωπικό Υποδοχής (Αρμοδιότητες)
  • Front Office | Βασικές Λειτουργίες
  • Διαθεσιμότητα Room Plan Stop Sales Room Status
  • Πελάτης Κατηγορίες & Ιδιότητες-Προφίλ Πελάτη
  • Private Walk in Day Use Κρατήσεις
  • Εταιρική Κράτηση
  • Πρακτορειακή Κράτηση Συμβόλαια-Πακέτα
  • Check in/ Registration
  • Τύποι και Επιβεβαίωση Κρατήσεων
  • Διαχείριση Χρεώσεων Δωματίων
  • Proforma Invoices
  • Κλείσιμο Ημέρας
  • Έκδοση Reports| Πρόβλεψη Κίνησης
  • Συνάλλαγμα | Wake up calls
  • Κρατήσεις Group
  • Καρτέλα Χρεώστη-Υπόλοιπα Χρεωστών
ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ: COACHING ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ

Προσωπική εξέλιξη και ανάπτυξη δυναμικού μέσα από τη χρήση εργαλείων του Coaching

  • Personal Branding
  • Αναπτύσσοντας ικανότητες Επικοινωνίας
  • Υλοποίηση στόχων – επίλυση προβλημάτων
ΕΝΟΤΗΤΑ ΙV: HOTEL DIGITAL MARKETING

ΚΕΦΑΛΑΙΟ I

Traveler’s online journey

  • Μελέτη ζήτησης
  • Εποχικότητα και συμπεριφορά πελατών
  • Το προφίλ του σύγχρονου καταναλωτή – ταξιδιώτη
  • Συνεισφορά των καναλιών διαφήμισης στην τελική κράτηση
  • Καθορισμός budget και μίγματος digital marketing
  • Χρήση εργαλείων που βοηθούν στην μελέτη της ζήτησης(εύρεση χωρών, εποχικότητα, δημογραφικά, social trends, συμπεριφορά καταναλωτών)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ IΙ

Websites for Hotels

  • Βασικές αρχές σχεδιασμού website ειδικά για ξενοδοχεία
  • Καθορισμός διαδρομής επισκέπτη
  • Δημιουργία εύστοχου περιεχομένου στο website ενός Ξενοδοχείου
  • Βέλτιστες πρακτικές και παραδείγματα επιτυχίας
  • Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης
  • Βελτιστοποίηση σελίδων με Α/Β tests
  • Στρατηγικές απόκτησης απευθείας κρατήσεων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ IΙI

Προώθηση ξενοδοχείου στα διάφορα στάδια της διαδρομής του πελάτη

  • Marketing μέσω Μηχανών Αναζήτησης ( SEM & SEO)
  • Διαφημίσεις Adwords (Search, Display, Remarketing, Youtube, δυναμικές διαφημίσεις)
  • Pay per click advertising
  • Διαφημίσεις σε Social Media με Νέα Εργαλεία (Διαφήμιση, σελίδα στο facebook)
  • Διαφήμιση Προβολής στο Διαδίκτυο (Display Banners))
  • Content marketing (στρατηγικές, παραδείγματα)
  • Διαχείριση Περιεχομένου σε Social Media (παραδείγματα)
  • Affiliate Marketing
  • Δημιουργία Ταξιδιωτικού Ιστολογίου ( Blog)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV

Email marketing/ Mobile marketing

  • Email marketing
  • Δημιουργία λίστας πελατών με απλές τεχνικές
  • Επικοινωνία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την διαμονή
  • Εφαρμογές και επικοινωνία κατά τη διάρκεια της διαμονής
  • Μεγιστοποίηση πωλήσεων παροχών ξενοδοχείου
  • Mobile Marketing / Ταξιδιωτικές Εφαρμογές

ΚΕΦΑΛΑΙΟ V

Web analytics

  • Μελέτη στατιστικών και βασικές αναφορές
  • Καθορισμός στόχων ειδικά για ξενοδοχεία
  • Βελτιστοποίηση των conversion rates
  • Στατιστικά eCommerce και μελέτη στατιστικών ηλεκτρονικού εμπορίου του website
  • Μελέτη και καθορισμός ROI

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI

Χρήσιμα εργαλεία

  • Διαχείριση κριτικών και παρακίνηση πελατών
  • Booking engines για απευθείας κρατήσεις – Ηλεκτρονικά Συστήματα Κρατήσεων
  • Προσθήκη Ξενοδοχείου σε Booking Engines
  • Επικοινωνία με Chat και Social Media
  • Διαχείριση πελατών και πωλήσεων με CRM
  • Εφαρμογές και ερωτηματολόγια
  • Παρουσίαση Βασικών Ξενοδοχειακών Προγραμμάτων
ΕΝΟΤΗΤΑ V: HOUSEKEEPING DEPARTMENT (ΤΜΗΜΑ ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ)
  • Λειτουργία του τμήματος
  1. Προέλευση – Σκοπός του housekeeping
  2. Υπευθυνότητες – Ρόλος του housekeeping
  3. Εξειδίκευση Προσωπικού
  4. Συνεργασία ορόφων με τα άλλα τμήματα του ξενοδοχείου
  • Housekeeping Communication
  • Έντυπα – Βιβλία – Κανονισμοί
  • Διαχείριση παραπόνων
ΕΝΟΤΗΤΑ VI: FOOD & BEVERAGE (F&B) DEPARTMENT
  • F&B: αφορά την οργάνωση του εστιατορίου, το προσωπικό εστιατορίου και οι αρμοδιότητες του, τεχνική σερβιρίσματος ,λήψη παραγγελίας, διαχείριση παραπόνων
  • Οινολογία: εμπεριέχει γευστική δοκιμή, συνδυασμό γευστικού φαγητού και κρασιού , παρουσίαση, service κρασιού και πώληση.
  • Εκδηλώσεις: οι σπουδαστές μαθαίνουν να δημιουργούν και να οργανώνουν μία εκδήλωση και καλούνται να σχεδιάσουν το δικό τους γραμμικό σχέδιο στον ατομικό τους Η/Υ που διαθέτουν οι αίθουσες μας.
  • Διαχείριση παραπόνων – Ποιοτική εξυπηρέτηση
  • Savoir vivre
  • Δημιουργία εκδηλώσεων και διαμόρφωση χώρου σε Η/Υ
  • Οργάνωση Εκδηλώσεων
  • Πρόγραμμα προσωπικού με χρήση Η/Υ
ΕΝΟΤΗΤΑ VII: ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ
  • Γενική Αγγλική Ορολογία Τουρισμού
  • Vocabulary – Listening – Speaking FRONT OFFICE:
  1. Καλωσόρισμα – Εξυπηρέτηση Πελατών
  2. Επιβεβαίωση Κράτησης – Check in – Check out
  3. Απάντηση σε αιτήματα πελατών – Αντιμετώπιση προβλημάτων & παραπόνων
  4. Συνέντευξη
  • Vocabulary – Listening – Speaking HOUSEKEEPING:
  1. Ειδική Ορολογία
  2. Ονομασίες Εξοπλισμού δωματίων
  • Vocabulary – Listening – Speaking F&B:
  1. Εξυπηρέτηση Πελατών
  2. Ονομασίες Ροφημάτων & Ποτών
ΕΝΟΤΗΤΑ VIII: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ
  • Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος με τη χρήση EUROPASS
  • Σύνταξη συνοδευτικής επιστολής
  • Συστατική επιστολή και η σημασία της
  • Προετοιμασία για τη συνέντευξη
  • Σύνηθες ερωτήσεις συνεντεύξεων
  • Ερωτήσεις παγίδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης
  • Παρουσίαση βιογραφικού
  • Διορθώσεις και παρατηρήσεις
  • Εξωτερική επαγγελματική εμφάνιση
  • Διαχείριση Παραπόνων
  • Η Γλώσσα του σώματος

 

ΕΝΟΤΗΤΑ IX: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 


• Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει πιστοποιηθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού – ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας και είναι εναρμονισμένο Διεθνή Επαγγελματικά Περιγράμματα κατά ISCO 88.

• Οι εκπαιδευτές επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα και προκαθορισμένα κριτήρια του ΕΟΠΠΕΠ, τα οποία αφορούν στους τίτλους σπουδών, αλλά και την επαγγελματική και εκπαιδευτική προϋπηρεσία.

• Στο πρόγραμμα μπορούν να φοιτήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, ιδιότητας και επιπέδου σπουδών:
1. Απόφοιτοι Λυκείου, φοιτητές, πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ & ΙΕΚ.
2. Εργαζόμενοι ή επαγγελματίες του χώρου που επιθυμούν επιπλέον κατάρτιση.
3. Άνεργοι που αναζητούν απασχόληση και επιθυμούν να προετοιμαστούν για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

• Τα τμήματα είναι ολιγομελή, έως 10 ατόμων, και σε κάθε θέση εργασίας αντιστοιχεί ένας Η/Υ.

• Μετά την αποφοίτηση, παρέχεται στήριξη των σπουδαστών όσον αφορά θέματα συμβουλευτικής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.


ΩΡΑΡΙΑ

ΠΡΩΙΝΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ & ΤΕΤΑΡΤΗ 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ : ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ 

ΕΚΠΤΩΣΗ Ειδικές τιμές σε φοιτητές & ανέργους


Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται Βεβαίωση Σπουδών, η οποία πιστοποιεί τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει. Η πιστοποίηση είναι σύμφωνη με την άδεια του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ).

 

Δηλώστε Συμμετοχή!

 

Share.