Θεσσαλονίκη - 2310266480 | [email protected]

Εξειδίκευση στα πιο
Περιζήτητα Επαγγέλματα!

Όροι Χρήσης και Πολιτική Απορρήτου | Cookies

       Ο ιστότοπος μας αποτελεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης και πρόσβασης σε προγράμματα σπουδών (καλούμενο στο εξής «ιστότοπος» ή « ιστοσελίδα») που δημιούργησε το Κέντρο δια βίου μάθησης (ΚΕΜΕ) που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη επί της οδού Εγνατίας αρ. 69 και εκπροσωπείται νόμιμα.

      Κάθε χρήστης που εισέρχεται και κάνει χρήση των υπηρεσιών του ιστότοπου (στο εξής καλούμενος για συντομία «επισκέπτης» ή/και «χρήστης») θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους κατωτέρω όρους που εδώ διατυπώνονται, χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς τους όρους, τότε οφείλει με ευθύνη του να απόσχει από την επίσκεψη καθώς επίσης και από τη χρήση του ιστότοπου.


Α) Γενικοί όροι:

Η Ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να αναθεωρεί ελεύθερα τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης του ιστότοπου, οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο, αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει τους χρήστες για οποιανδήποτε μεταβολή, μέσα από τις σελίδες του παρόντος ιστότοπου. Η ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας γίνεται στην Ελληνική γλώσσα.

H Ιστοσελίδα δεσμεύεται ως προς την ακρίβεια, την αλήθεια και την πληρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα, σε ότι αφορά την ταυτότητα της Ιστοσελίδας όσο και τις παρεχόμενες μέσω του ιστότοπου ενημερώσεις. Η Ιστοσελίδα, στα πλαίσια της καλής πίστης, δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται από καταχωρήσεις ηλεκτρονικών δεδομένων που έγιναν εκ σφάλματος/παραδρομής κατά την κοινή πείρα και δικαιούται να προβαίνει σε διόρθωση αυτών οποτεδήποτε αντιληφθεί την ύπαρξή τους.

 

Β) Πολιτική Απορρήτου και Προσωπικά Δεδομένα:

   Η Ιστοσελίδα είναι υπεύθυνη επεξεργασίας και οφείλει να διαχειρίζεται και να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών και των χρηστών του ιστότοπου σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα  (679/2016), καθώς και στα οριζόμενα στο εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ατόμων σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως εκάστοτε ισχύει.

   Η Πολιτική Απορρήτου έχει σκοπό να σας βοηθήσει να κατανοήσετε για ποιόν λόγο συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα και πως τα χρησιμοποιούμε. Ελπίζουμε ότι όλοι θα αφιερώσετε χρόνο να τη διαβάσετε προσεκτικά.

 

Χρήση πληροφοριών

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τα δεδομένα των επισκεπτών (Όνομα, Επώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, κλπ.), εφόσον αυτά έχουν καταχωρηθεί μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας για την επικοινωνία μαζί σας.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τα δεδομένα των επισκεπτών (όνομα, τηλέφωνο,διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) εφόσον αυτά έχουν καταχωρηθεί μέσω της φόρμας για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στα προγράμματα σπουδών (σεμινάρια).

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τα δεδομένα των επισκεπτών ( όνομα και διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) εφόσον έχει πραγματοποιηθεί η εγγραφή τους στο newsletter, για την τακτική ενημέρωση των χρηστών σχετικά με νέες υπηρεσίες και παροχές.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τα δεδομένα των επισκεπτών μέσω της χρήσης cookies για την βελτίωση της ιστοσελίδας και της προσαρμογής του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες περιηγούνται σε αυτήν και την καλύτερη εμπειρία τους.

 

Τι είναι τα cookies και πως τα ελέγχουμε ;

   Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη συλλογή πληροφοριών. Τα cookies είναι μικρά αρχεία δεδομένων, τα οποία τοποθετούνται στον υπολογιστή σας ή σε άλλες συσκευές (smartphones, tablets) κατά την περιήγηση σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιούνται για να «θυμούνται», όταν ο υπολογιστής ή η συσκευή σας έχει πρόσβαση στις ιστοσελίδες μας. Τα cookies είναι απαραίτητα για την αποτελεσματική λειτουργία των ιστοσελίδων μας και για να σας βοηθήσουμε να έχετε την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιούνται επίσης για την προσαρμογή των υπηρεσιών, που προσφέρονται και διαφημίζονται σε εσάς, τόσο στις ιστοσελίδες μας όσο και σε άλλους ιστότοπους ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

   Ορισμένα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με την περιήγηση σας, όταν αποκτάτε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο  από τον ίδιο υπολογιστή ή συσκευή. Αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις προβαλλόμενες σελίδες, τις υπηρεσίες που παρακολουθείτε και τη περιήγηση σας στον ιστότοπο. Δεν χρησιμοποιούμε cookies για τη συλλογή ή την καταγραφή πληροφοριών σχετικά με το όνομα, τη διεύθυνση ή άλλα στοιχεία επικοινωνίας σας. Η Ιστοσελίδα μας μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για να παρακολουθεί αποκλειστικά την περιήγηση σας και για κανένα άλλο λόγο.

   Οι χρήστες/επισκέπτες της ιστοσελίδας μας έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τις ρυθμίσεις των cookies ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούν. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένοι σύνδεσμοι που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την ενημέρωση των cookies:

   Οι χρήστες κατά την παροχή των στοιχείων τους στα πλαίσια της ενημέρωσης και επικοινωνίας τους όπως και με το παρόν, θα ενημερώνονται από την Ιστοσελίδα θα συναινούν και θα αποδέχονται την επικείμενη επεξεργασία των στοιχείων αυτών προσωπικών δεδομένων, για τις ανάγκες της ομαλής και ευχερούς μεταξύ των μερών επικοινωνίας και εξυπηρέτησης.

   Η Πολιτική Απορρήτου της Ιστοσελίδας μας περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πότε και το γιατί συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, με ποιόν τρόπο τα χρησιμοποιούμε και τα επεξεργαζόμαστε, και τέλος για πόσο χρονικό διάστημα τα διατηρούμε.

 

Συλλογή δεδομένων

Ζητούμε μόνο τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία προς επίτευξη του σκοπού εξυπηρέτησης και ενημέρωσης σας:

  α) Για τη φόρμα επικοινωνίας: όνομα, επίθετο, αριθμός τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) και το μήνυμα σας.

Σε περίπτωση που επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας, κανένα από τα δεδομένα που καταχωρείτε δεν αποθηκεύεται από αυτό τον ιστότοπο ούτε μεταβιβάζεται ή υποβάλλεται σε επεξεργασία από οποιοδήποτε πρόσωπο.

  β) Για τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος: όνομα, επίθετο, αριθμός τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail).

Σε περίπτωση που επιλέξετε να καταχωρήσετε τα στοιχεία σας στη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος , κανένα από τα δεδομένα που καταχωρείτε δεν αποθηκεύεται από αυτό τον ιστότοπο ούτε μεταβιβάζεται ή υποβάλλεται σε επεξεργασία από οποιοδήποτε πρόσωπο.

   γ) Για την εγγραφή στο newsletter: όνομα και ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail).

Σε περίπτωση που εγγραφείτε στο newsletter του ιστότοπου, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποβάλλετε δεν θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων του ίδιου του ιστότοπου ή σε κανένα από τα εσωτερικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα και για ποιους λόγους

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, όταν πρόκειται να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας ή για συγκεκριμένους σκοπούς, μεταξύ άλλων όπως:

 

Παρακολούθηση επισκέψεων ιστότοπου:

Η Ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί τις παρακάτω εφαρμογές με σκοπό την παρακολούθηση της αλληλεπίδρασης του επισκέπτη/χρήστη.

 

 

  • Google Analytics:

Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας και για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες μας . Η Google Analytics καταγράφει δεδομένα όπως η γεωγραφική θέση, η συσκευή, το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο και το λειτουργικό σας σύστημα, ωστόσο καμία από αυτές τις πληροφορίες δεν σας αναγνωρίζει προσωπικά. Η Google Analytics καταγράφει επίσης τη διεύθυνση IP του υπολογιστή σας, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προσωπική σας αναγνώριση, αλλά η Google δεν μας παρέχει πρόσβαση σε αυτό. Η Google Analytics χρησιμοποιεί cookies, λεπτομέρειες για τα οποία μπορείτε να βρείτε στους οδηγούς προγραμματιστών της Google. Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί την εφαρμογή analytics.js του Google Analytics.

Η απενεργοποίηση των cookies στο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο θα σταματήσει το Google Analytics  από την παρακολούθηση οποιουδήποτε μέρους της επίσκεψής σας σε σελίδες αυτού του ιστότοπου.

 

  • Facebook Pixel: 

Η εφαρμογή αυτή είναι ένα εργαλείο στατιστικών στοιχείων που μας επιτρέπει να μετράμε την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεών μας, κατανοώντας τις ενέργειες που κάνουν οι χρήστες στον ιστότοπό μας. Κάθε φορά που φορτώνεται συλλέγει τρείς τύπους δεδομένων:

α) Http headers Οτιδήποτε υπάρχει στις κεφαλίδες HTTP. Οι κεφαλίδες HTTP είναι ένα τυπικό πρωτόκολλο ιστού και περιλαμβάνουν διευθύνσεις IP, πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης ιστού, τοποθεσία της σελίδας, έγγραφο, παραπομπή και παράγοντα χρήστη,

β) Pixel-specific data  Αυτό περιλαμβάνει το pixel ID και το cookie Facebook,

γ) Optional values Μπορούμε προαιρετικά να επιλέξουμε να στέλνουμε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη μέσω συμβάντων προσαρμοσμένων δεδομένων. Παράδειγμα συμβάντων προσαρμοσμένων δεδομένων είναι η τιμή μετατροπής, ο τύπος σελίδας και άλλα.

 

  • Επικοινωνία:

Χρήση των προσωπικών σας δεδομένων προκειμένου να γίνει η ενημέρωση σας ή για οποιαδήποτε άλλη δυσκολία, απορία ή ερώτημα προκύψει για την σωστή εκτέλεση των υπηρεσιών μας .

   Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας , κανένα από τα δεδομένα που παρέχετε δεν θα αποθηκευτεί από αυτόν τον ιστότοπο ή θα μεταβιβαστεί ή θα υποβληθεί σε επεξεργασία από οποιονδήποτε επεξεργαστή δεδομένων.

   Τα δεδομένα σας ταξινομούνται και αποστέλλονται σε εμάς σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω προστατευμένου πρωτοκόλλου (SMTP). Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο του μηνύματος κρυπτογραφείται πριν αποσταλεί μέσω του διαδικτύου και αποκρυπτογραφείται από τους δικούς μας τοπικούς υπολογιστές και συσκευές. Η Ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί τους διακομιστές αλληλογραφίας της Google και Google Suite.

 

  • Αποστολή ενημερωτικού προωθητικού μηνύματος (newsletter):

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο ενημερωτικό δελτίο της Ιστοσελίδας μας , η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας υποβάλλετε θα προωθηθεί στην Ενεργή Καμπάνια (Active Campaign). Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υποβάλλετε δεν θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων του ίδιου του ιστότοπου ή σε κανένα από τα εσωτερικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα παραμείνει στη βάση δεδομένων της Ενεργής Καμπάνιας (Active Campaign) για όσο συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες αυτής της εφαρμογής ή μέχρι να ζητήσετε ρητά την κατάργηση από τη λίστα.

Εφόσον επιθυμείτε την εξαίρεση σας από τη λίστα της Ενεργής Καμπάνιας (Active Campaign) μπορείτε είτε να αποσύρετε τη χρήση των συνδέσμων διαγραφής που περιέχονται σε οποιαδήποτε ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας αποστέλλουμε είτε ζητώντας την απομάκρυνση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στην τελευταία περίπτωση, για την αποστολή του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) χρησιμοποιείστε τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι εγγεγραμμένος στη λίστα αλληλογραφίας.


Πότε αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα

Η μοναδική περίπτωση στην οποία αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στη βάση δεδομένων του ιστότοπου μας είναι όταν υποβάλετε ένα σχόλιο σε μια δημοσίευση στο blog που αναρτάται σε αυτή την ιστοσελίδα. Τα δεδομένα αυτά αποθηκεύονται με αναγνωρίσιμο τρόπο. Η Ιστοσελίδα μας επιφυλάσσεται να αλλάξει άμεσα τον τρόπο αποθήκευσης αυτών των δεδομένων με τη χρησιμοποίηση ψευδωνύμου (ψευδωνυμοποίηση) με σκοπό την απόλυτη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

 

1. Χρόνος διατήρησης προσωπικών δεδομένων

Η Ιστοσελίδα μας και οι εντελλόμενοι επεξεργαστές δεδομένων διατηρούν και επεξεργάζονται τα δεδομένα σας για το χρονικό διάστημα το οποίο είναι αναγκαίο προς επίτευξη των σκοπών της Ιστοσελίδας, όπως η επικοινωνία και η παρακολούθηση επισκέψεων ιστοτόπου κ.α.

Στο τέλος αυτής της περιόδου διατήρησης, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν πλήρως ή ανώνυμα, με τη συγκέντρωση με άλλα δεδομένα που πλέον δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς της Ιστοσελίδας.

 

2. Εγγυήσεις που λαμβάνουμε για την προστασία των δεδομένων σας 

   Όταν μας χορηγείτε τα προσωπικά σας δεδομένα, λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι αυτά τηρούνται και διαχειρίζονται με ασφάλεια. Προκειμένου να προστατευθούν τα προσωπικά σας δεδομένα, λαμβάνουμε επαρκή φυσικά, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας τους. Ενημερώνουμε και ελέγχουμε την τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιούμε σε διαρκή βάση. Περιορίζουμε την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα σε εκείνους μόνο τους εργαζόμενους, οι οποίοι χρειάζεται να γνωρίζουν τα δεδομένα αυτά, προκειμένου να σας παρέχουν τις υπηρεσίες που επιθυμείτε. Επιπλέον, εκπαιδεύουμε όλους τους εργαζόμενους ως προς τη σημασία της εμπιστευτικότητας και διατήρησης του απορρήτου και της ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων. Μεταξύ άλλων, έχουμε εφαρμόσει τα παρακάτω τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και διαδικασίες για να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από οποιαδήποτε απώλεια, αλλοίωση, παράνομη επεξεργασία ή μεταβολή:

  • η πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα περιορίζεται μόνο στον αριθμό των εξουσιοδοτημένων ατόμων για τους συγκεκριμένους σκοπούς
  • στα συστήματα IT που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία των δεδομένων διασφαλίζεται η πρόσβαση μόνο από εξουσιοδοτημένα προς τούτο άτομα
  • η πρόσβαση στα εν λόγω συστήματα IT παρακολουθείται προκειμένου να εντοπισθεί και αποτραπεί άμεσα η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση
  • η χρήση πληροφοριακών συστημάτων και προγραμμάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν εγκατασταθεί κατά τρόπο που ελαχιστοποιεί τη χρήση προσωπικών δεδομένων ή/και δεδομένων εξακρίβωσης ταυτότητας του χρήστη·
  • η εφαρμογή μέτρων ασφαλείας με τη χρήση υπερσύγχρονης κρυπτογράφησης για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών που μεταδίδονται μέσω του διαδικτύου (πρωτόκολλο TLS, SSL κρυπτογράφησης)
  • υιοθέτηση επιμέρους διαδικασιών διατήρησης προσωπικών δεδομένων και ασφαλούς διαγραφής/καταστροφής τους·
  • περιοδικός έλεγχος (ανά 5ετία) και απενεργοποίηση μη ενεργών λογαριασμών.

 

3. Επεξεργασία δεδομένων από τρίτους και γνωστοποίηση σε αυτούς:

   Χρησιμοποιούμε μια σειρά από τρίτους  για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων εκ μέρους μας. Οι εντελλόμενοι επεξεργαστές δεδομένων έχουν επιλεγεί προσεκτικά από την Ιστοσελίδα μας με απώτερο σκοπό την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Ορισμένοι από τους επεξεργαστές των δεδομένων σας με τους οποίους συνεργαζόμαστε είναι:

Δεν διαβιβάζουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, παρά μόνο σε αυτούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε και που είναι απαραίτητοι ή διευκολύνουν τους σκοπούς της Ιστοσελίδας, αλλά πάντοτε υπό προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν πλήρως ότι τα προσωπικά σας στοιχεία δεν υφίστανται οποιαδήποτε παράνομη επεξεργασία, δηλαδή άλλη από το σκοπό της διαβίβασης σύμφωνα με τα παραπάνω.

Σε κάθε περίπτωση η Ιστοσελίδα μας δε θα διαθέσει προς πώληση ή άλλως διαβιβάσει ή δημοσιοποιήσει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/χρηστών του δικτυακού της τόπου σε τρίτους, χωρίς τη ρητή συγκατάθεση του επισκέπτη/χρήστη, με εξαίρεση την εφαρμογή σχετικών νομικών υπαγορεύσεων, αν αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

Σε κάθε περίπτωση η πρόσβαση προσώπων χωρίς εξουσιοδότηση, συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων μας στα προσωπικά σας δεδομένα απαγορεύεται. 

Συνοπτικά, οι εργαζόμενοι σε μας και εκτελούντες την επεξεργασία έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί συμβατικά με την Ιστοσελίδα μας:

  • να τηρούν εχεμύθεια,
  • να μη στέλνουν σε τρίτους δεδομένα σας χωρίς την άδεια της Ιστοσελίδας,
  • να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφάλειας,
  • να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον Κανονισμό 679/2016/ΕΕ (άλλως GDPR)

 

4. Τα Δικαιώματα σας

Σύμφωνα με το νόμο για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Κανονισμός 2016/679) και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων έχετε τη δυνατότητα να ασκήσετε τα εξής δικαιώματα:

 

α) Πρόσβασης και Ενημέρωσης

Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας. Έχετε, επομένως, το δικαίωμα να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το ποια δεδομένα έχουμε συλλέξει, για ποιόν σκοπό τα έχουμε συλλέξει, για πόσο χρόνο θα τα διατηρήσουμε, σε ποιους τα δίνουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως διόρθωσης, διαγραφής δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 

β) Διόρθωσης

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διορθώσουμε τυχόν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με εσάς ή ακόμη να συμπληρώσουμε επιπλέον πληροφορίες για εσάς (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης).

 

γ) Περιορισμού και εναντίωσης επεξεργασίας

Έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε ή και να αποκλείσουμε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων εάν αμφισβητήσετε την ακρίβεια των πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς, εάν αντιληφθείτε ότι επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με παράνομο τρόπο ή εάν δεν θέλετε πλέον να λαμβάνετε προωθητικά μηνύματα για τις υπηρεσίες μας.

Ανά πάσα στιγμή, έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που χρησιμοποιούνται για ειδικούς σκοπούς, όπως το άμεσο μάρκετινγκ, έρευνα, κ.λπ.

 

δ) Ανάκληση συγκατάθεσης

Εάν έχετε δηλώσει τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα, μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή με μελλοντική ισχύ.

 

ε) Φορητότητας

Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα δεδομένα που έχετε παράσχει ή έχετε το δικαίωμα να μας ζητήσετε να μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε κάποιον άλλον οργανισμό για εσάς.

 

στ) Διαγραφής/Λήθης

Έχετε το δικαίωμα, να μας ζητήσετε γραπτώς να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τον σκοπό που συλλέχθηκαν, εάν θελήσετε να αποσύρετε τη συναίνεση σας για την επεξεργασία αυτών και εάν τα δεδομένα σας υποβληθούν σε παράνομη επεξεργασία παραβιάζοντας τον κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αφού λάβουμε ένα αίτημα για διαγραφή, θα διαγράψουμε μόνιμα την εγγραφή σας και όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με αυτήν εντός 30 ημερών από την παραλαβή της αίτησης.

 

ζ) Υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια αρχή

Τέλος, έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια Ελληνική ανεξάρτητη αρχή, η οποία είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε περίπτωση παράνομης επεξεργασίας των δεδομένων σας (http://www.dpa.gr/)

 

5. Υπεύθυνος προστασίας δεδομένων

Η Ιστοσελίδα μας έχει ορίσει ως Υπεύθυνο Προστασίας των δεδομένων την κα Κωνσταντινίδου Ελένη, Υπεύθυνη του ΚΕΜΕ, με την οποία μπορείτε να επικοινωνήσετε ανά πάσα στιγμή αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας ή εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τα δεδομένα σας και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιούμε.

E-mail : [email protected]

Απαντάμε στα αιτήματά σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το αίτημα σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτημάτων σας θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) δύο μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.

 

6. Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;

Ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, θα δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας την επικαιροποίηση της παρούσας, προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ.

Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε, ανά τακτά διαστήματα, την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας.

 

7. Εφαρμοστέο δίκαιο κατά την επεξεργασία των δεδομένων

 

Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

 

8. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η ιστοσελίδα μας διατηρεί λογαριασμό στα ακόλουθα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με τις προσφερόμενες υπηρεσίες μας: Facebook, Google, Linked in

 

9. Επικοινωνία

  Ελπίζουμε ότι η παρούσα Πολιτική Απορρήτου βοήθησε να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα Προσωπικά σας Δεδομένα και τα δικαιώματά σας  να ελέγχετε τον χειρισμό από την Ιστοσελίδα μας.
Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις που δεν έχουν καλυφθεί, ή σχόλια και προβληματισμούς που μπορεί να έχετε σχετικά με την Πολιτική Απορρήτου μας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα:

 

Email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Τηλέφωνο: 2310 266480 & 2310 238363